Photoderm KID Spray

Многу висока заштита за деца одобрено од страна на педијатрите.

Заштита за деца

Нормална бебешка и детска кожа

Cellular bioprotection™ патент

За кого?

За целото семејство (деца постари од 12 месеци)

Кои се состојките ?

Погледнете го составот
Easy to use Лесно за употреба

Докажана ефикасност

Издржува повторено капење.*

- Овозможува многу висока УВА/УВБ заштита
- Ја активира природната одбрана на кожата и штити од ризик од клеточно оштетување
- Бојата на производот е природна и се должи на комбинацијата на филтрите
Не мрсно - Одлична подносливост - Некомедогено - Без парфем - Многу водоотпорно

Погледнете го изворот

Сите BIODERMA производи се формулирани во согласност со екобиолошките принципи, кои се во срцето на NAOS пристапот за почитување на кожата како екосистем и зачувување на нејзиното здравје, долготрајно.

Комбинацијата на УВА/УВБ заштитните филтри и патентот Cellular Bioprotection™ им обезбедува на децата оптимална заштита од штетните ефекти на УВ зраците, како и вистинска внатреклеточна биолошка заштита.

Body Тело
Face Лице

Неколку пати на ден при изложеност на сонце

  • Чекор 1 Нанесете рамномерно пред изложување на сонце (нанесувањето мала и недоволна количината на производ го намалува нивото на заштита). За лице и тело.
  • Чекор 2 Аплицирајте често, пред и по пливање, триење или спортски активности.

Нанесете на здрава кожа. Испрскајте во дланката на раката пред да нанесете на лицето. Не прскајте кон очите. Бојата на производот се должи на комбинацијата на филтри. Избегнувајте контакт со ткаенини. За деца постари од 12 месеци. Не изложувајте на сонце бебиња и мали деца. Преголемата изложеност на сонце може да го оштети здравјето.

Работиме секојдневно на влијанието на нашите производи врз надворешната средина. Повеќето од нашите производи се направени од пластика и може да се рециклираат. Сите наши надворешни амбалажи се направени од хартија од одржливо управувани шуми. Погледнете ги локалните упатства за сортирање за да го рециклирате вашиот производ најсоодветно.

Детската кожа е почувствителна и нежна. Потребна е посебна грижа за да се прилагоди на околината и да остане здрава. На кожата на малите деца и е потребна специфична висока заштита која гарантира сигурна безбедност.

Тестирано под дерматолошки надзор

Многу водоотпорно *

Погледнете го изворот
Доказ за ефикасност на производот на Bioderma

Овој производ е формулиран според екобиолошкиот пристап на NAOS лабораториите. Во срцето на овој производ:

За да се заштити од клеточно оштетување поврзано со изложување на сонце, кожата се потпира на природни заштитни механизми кои понекогаш може да бидат недоволни. Овој патентиран комплекс го зајакнува природниот одбранбен систем на клетките на кожата за да ја зголеми нивната отпорност на негативните ефекти на сончевото зрачење. Овој патент од NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиен во нашите лаборатории.

Погледнете ја листата на состојки