Atoderm Crème

Ултра хранлива и заштитна секојдневна нега.

СЕКОЈДНЕВНА НЕГА НА КОЖА

НОРМАЛНА ДО СУВА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

Skin Protect™ Комплекс

За кого?

За целото семејство (освен предвремено родени бебиња)

Кои се состојките ?

Погледнете го составот
Family convenient Соодветно за целото семејство

Докажана ефикасност.

+ 20% хидратација после 24 часа

ATODERM CREME ULTRA

-Моментално и долготрајно хидрира
-Овозможува мекост и еластичност на кожата од првата апликација
Одлична подносливост - Некомедогено - Мазна текстура - Брза апсорпција - Без мирис

Погледнете го изворот

Сите BIODERMA производи се формулирани во согласност со екобиолошките принципи, кои се во срцето на NAOS пристапот за почитување на кожата како екосистем и зачувување на нејзиното здравје, долготрајно.

Skin Protect Complex ™ кој содржи витамин ПП (ниацинамид) и комбинација на два шеќери, физички и биолошки ја обновува кожната бариера и помага во одржување на резервите на вода во кожата, правејќи ја кожата повторно удобна :
- Витаминот ПП (ниацинамид), стимулирајќи ја синтезата на липиди, помага во реконструкција на бариерата на кожата, што ја подобрува еластичноста на кожата и трајно ја враќа нејзината удобност.
- Комбинацијата на шеќери ги оптимизира резервите на вода во кожата и го олеснува протокот на вода низ слоевите на кожата зголемувајки ја синтезата на аквапорини (водени канали). Ова овозможува длабинска 24 часовна хидратација *; за да се овозможи оваа реакција, ја стимулира синтезата на хијалуронска киселина, високо хигроскопна молекула.
- Присуството на глицерин и вазелин помагаат да се обнови хидратацијата на кожата.
- D.A.F ™ патентираниот природен комплекс го зголемува прагот на толеранција на кожата.

Body Тело
Face Лице
Производ на  Bioderma  како да се користи производот чекор по чекор
Производ на  Bioderma  како да се користи производот чекор по чекор

Еднаш или двапати на ден - 7 дена во неделата

  • Чекор 1 Нанесете Atoderm крем на вашата кожа по чистење и нежно сушење.
  • Чекор 2 Нежно масирајте до целосно апсорбирање.

Нанесете на здрава кожа. Ако сувоста на кожата опстојува, консултирајте се со вашиот доктор.

Работиме секојдневно на влијанието на нашите производи врз надворешната средина. Повеќето од нашите производи се направени од пластика и може да се рециклираат. Сите наши надворешни амбалажи се направени од хартија од одржливо управувани шуми. Погледнете ги локалните упатства за сортирање за да го рециклирате вашиот производ најсоодветно.

Кожата, како надворешен заштитник е наш главен сојузник против непријатните надворешни фактори (временски услови, несоодветна хигиена, итн.). Таа може да стане сува, не комфорна и да се чувствува затегнато. Со цел да ја одржите еластична и мека во текот на целиот ден, важно е да ја заштитите и негувате со соодветни секојдневни производи за нега на кожата.

Тестирано под дерматолошки надзор

Хидрира
Хидратација на кожата: 90% (1)

Овозможува мекост и еластичност 
Удобност на кожата: 85% (1)
Еластичност на кожата: 90% (1)

Погледнете го изворот

Долготрајно хидрира
Хидратација: + 20% по 24 часа (2)

Погледнете го изворот

Овој производ е формулиран според екобиолошкиот пристап на NAOS лабораториите. Во срцето на овој производ:

Благодарение на двојното биолошко дејство, го зголемува нивото на хидратација на кожата стимулирајќи го производството на хијалуронска киселина и трајно ја штити кожата благодарение на дејството на обновување на липидите.

Надворешниот стрес може да ја направи кожата реактивна и чувствителна. Овој патентиран комплекс го зголемува прагот на толеранција на кожата - без оглед на типот на кожата - за да ја зајакне нејзината отпорност. Овој патент на NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиен во нашите лаборатории.

Погледнете ја листата на состојки