Сите наши статии и совети за бебешка кожа

  • Dr Michèle Sayag, allergologist

    Dr Michèle Sayag, Алерголог.

    Прашање на корисник на Интернет: Дали треба да ја хидрирам кожата на бебето после капење? Дали е доволно " cold cream " сапун?

    Ако вашето бебе има сува кожа, треба да нанесете хидратантен  крем после бањање, или повремено да ставате бебешко масло во бањата. Дури и ако вашето дете нема сува кожа, нанесувањето на хидратантен  крем после капење може да создаде специјални моменти за да се поврзете со вашето бебе.

    Dr Michèle Sayag, Алерголог.