Сите наши статии и совети за kожата и сонцето

  • Dr Michèle Sayag, allergologist

    Dr Michèle Sayag, Алерголог.

    Прашање од корисник на Интернет: Која е најдобра заштита од сонце за кожата на бебето?

    На возраст до 18 месеци, строго се препорачува да го чувате вашето бебе подалеку од сонцето. Меѓутоа, кога изложеноста не може да се избегне, треба да користите производ со заштитен фактор 50+ кој ќе обезбеди доволна заштита од УВА зраците. До 3-годишна возраст, треба да користите креми за заштита од сонце базирани на минерални филтри (не оние со хемиски филтри).

    Dr Michèle Sayag, Алерголог.
Range Photoderm

Заштита од сонце

Чувствителна кожа изложена на сонце

Photoderm линија

Range Photoderm

Дали барате најбезбеден производ за заштита од сонце за деца, највисок  заштитен фактор или најдобар крем за заштита од сонце за вашата кожа?

BIODERMA решение: производите од Photoderm линијата обезбедуваат заштита од сонце за различни типови кожа. Photoderm производите превенираат реакции на кожата од алергии на сонце или на хемиски филтри, обезбедуваат заштита на чувствителна кожа, кожата на децата и бебињата, нудат специфична заштита на мрсна и склона кон акни кожа, сува кожа и кожа склона кон хиперпигментација...