Atoderm Gel douche

Нежен гел за чистење, без сапун кој ја почитува кожата.

Секојдневен чистач кој се измива

НОРМАЛНА ДО СУВА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

Skin Protect™ Комплекс

За кого?

За целото семејство (освен предвремено родени бебиња)

Кои се состојките ?

Погледнете го составот
Prescribed by dermatologists Препорачано од страна на дерматолози

Одобрено од 100% испитаници кои го тестирале.*

-Нежно ја чисти и почитува рамнотежата на кожата
-Смирува и штити
-Ја остава кожата мека по туширањето
-Совршено се исплакнува благодарение на кремастата пена
-Одлична подносливост
Природно сина боја - Без сапуница - Благ мирис

Погледнете го изворот

Сите BIODERMA производи се формулирани во согласност со екобиолошките принципи, кои се во срцето на NAOS пристапот за почитување на кожата како екосистем и зачувување на нејзиното здравје, долготрајно.

Благодарение на неговите навлажнувачки агенси, Atoderm нежниот гел ја омекнува и штити кожата.

Body Тело
Face Лице
Hands Раце

Еднаш или двапати на ден - 7 дена во неделата

  • Чекор 1 Нанесете на влажна кожа.
  • Чекор 2 Направете пена.
  • Чекор 3 Исплакнете темелно.
  • Чекор 4 Нежно исушете.
  • Чекор 5 Потоа нанесете производ за нега на кожата од Atoderm линијата.

Нанесете на здрава кожа.

Работиме секојдневно на влијанието на нашите производи врз надворешната средина. Повеќето од нашите производи се направени од пластика и може да се рециклираат. Сите наши надворешни амбалажи се направени од хартија од одржливо управувани шуми. Погледнете ги локалните упатства за сортирање за да го рециклирате вашиот производ најсоодветно.

Нормалната кожа е здрава кожа која мора да се зачува што е можно повеќе. Затоа исклучително е важно секојденвно да се грижиме употребајќи соодветни производи за таа да не стане неурамнотежена или сува. Сувата кожа се карактеризира со привремена непријатност, мала затегнатост или благо лупење.

Тестирано под дерматолошки надзор

Повеќе хидрирана и поудобна кожа за 90% од испитаниците по 7 дневна употреба *

Погледнете го изворот

Одобрено 100% од страна на испитаниците кои го тестирале *

Погледнете го изворот
Доказ за ефикасност на производот на Bioderma

Овој производ е формулиран според екобиолошкиот пристап на NAOS лабораториите. Во срцето на овој производ:

Благодарение на двојното биолошко дејство, го зголемува нивото на хидратација на кожата стимулирајќи го производството на хијалуронска киселина и трајно ја штити кожата благодарение на дејството на обновување на липидите.

Надворешниот стрес може да ја направи кожата реактивна и чувствителна. Овој патентиран комплекс го зголемува прагот на толеранција на кожата - без оглед на типот на кожата - за да ја зајакне нејзината отпорност. Овој патент на NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиен во нашите лаборатории.

Погледнете ја листата на состојки