Atoderm Intensive baume

Интензивна нега за обновување на кожата, против чешање. Исклучително смирувачко и ултра хранливо дејство.

СЕКОЈДНЕВНА НЕГА НА КОЖА

МНОГУ СУВА, ИРИТИРАНА ДО АТОПИЧНА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

Skin barrier therapy™ патент

За кого?

За целото семејство (освен предвремено родени бебиња)

Кои се состојките ?

Погледнете го составот
Prescribed by dermatologists Препорачано од страна на дерматолози

Клинички докажана ефикасност

Без појава на акутни фази во тек на 6 месеци: 76%. *

ATODERM INTENSIVE BAUME

 • Смирува и ја намалува потребата за чешање
 • Интензивно храни и ги обновува липдите
 • Го враќа чувството на пријатност на кожата и ја зајакнува. Долготрајно.

Имплементирано од новите Европски дерматолошки препораки при менаџирање со атопична егзема: „Емолиент ПЛУС **“ категорија.

 • Одлична подносливост - Не леплива, не мрсна текстура - Одлична апсорпција - Без парфем.
Погледнете го изворот

Сите BIODERMA производи се формулирани во согласност со екобиолошките принципи, кои се во срцето на NAOS пристапот за почитување на кожата како екосистем и зачувување на нејзиното здравје, долготрајно.


Ексклузивниот комплекс Lipigenium™, составен од биолипиди кои природно се наоѓаат во епидермисот, трајно ја обновува кожната бариера со биолошко стимулирање на синтезата на липиди и протеини кои го сочинуваат интеркорнеоцитниот цемент. Дерматолошки агенс против чешање PEA брзо го смирува чешањето и ја намалува потребата за чешање. Патентот The Skin Barrier therapy™ спречува адхезија на бактерии кои предизвикуваат иритација и на најсувата кожа.

Face Лице
Body Тело

Еднаш или двапати на ден. Методот 3.6.9 е нов метод за систематизирање на апликацијата. Развиен е со цел да се определи правилната доза на Atoderm Intensive baume за употреба, а потоа да се создаде рутина и систематизирана примена на кремот за да се подобрат резултатите долготрајно.

 • Чекор 1 Исчистете ја кожата со Atoderm Huile de Douche-маслената купка или Atoderm Intensive гелот за туширање.
 • Чекор 2 Нанесете Atoderm Intensive балсам на кожата.
 • Чекор 3 Нежно масирајте додека не се апсорбира.
  3 притискања на пумпицата за нега на кожата на БЕБЕ: 1 испумпување за лице, врат и гради - 1 испумпување за рацете и грбот - 1 испумпување за двете нозе.
  6 притискања на пумпицата за нега на кожата на ДЕТЕ: - 1 испумпување за лице и врат - 1 испумпување за гради - 1 испумпување за грб - 1 испумпување за двете раце - 1 испумпување за нога (x2).
  9 притискања на пумпицата за нега на кожата на ВОЗРАСЕН: - 1 испумпување за лице и врат - 1 испумпување за гради - 1 испумпување за грб - 1 испумпување за рака (x2) - 2 испумпувања за нога (x2).

Еднаш или двапати на ден. Методот 3.6.9 е нов метод за систематизирање на апликацијата. Развиен е со цел да се определи правилната доза на Atoderm Intensive baume за употреба, а потоа да се создаде рутина и систематизирана примена на кремот за да се подобрат резултатите долготрајно.

 • Чекор 1 Исчистете ја кожата со Atoderm Huile de Douche-маслената купка или со Atoderm Intensive пенест гел.
 • Чекор 2 Нанесете Atoderm Intensive Балсам на кожата.
 • Чекор 3 Нежно масирајте додека не се апсорбира.
  3 притискања на пумпицата за нега на кожата на БЕБЕ: 1 испумпување за лице, врат и гради - 1 испумпување за рацете и грбот - 1 испумпување за двете нозе.
  6 притискања на пумпицата за нега на кожата на ДЕТЕ: - 1 испумпување за лице и врат - 1 испумпување за гради - 1 испумпување за грб - 1 испумпување за двете раце - 1 испумпување за нога (x2).
  9 притискања на пумпицата за нега на кожата на ВОЗРАСЕН: - 1 испумпување за лице и врат - 1 испумпување за гради - 1 испумпување за грб - 1 испумпување за рака (x2) - 2 испумпувања за нога (x2).
 • Чекор 4 За време на акутна фаза на егземата, покрај емолиентот како надополнување нанесете дермокортикостероид (избегнувајте го емолиентот на лезии на егзема, ако чешањето е интензивно)

Ако сувоста на кожата опстојува, консултирајте се со вашиот доктор.

Работиме секојдневно на влијанието на нашите производи врз надворешната средина. Повеќето од нашите производи се направени од пластика и може да се рециклираат. Сите наши надворешни амбалажи се направени од хартија од одржливо управувани шуми. Погледнете ги локалните упатства за сортирање за да го рециклирате вашиот производ најсоодветно.

Главните причини за непријатност кај оние со многу сува и иритирана кожа се чешање и затегнатост. Оваа сувост може да биде резултат на генетска предиспозиција, како и на отежнувачки фактори: вода, употреба на несоодветни производи за нега на кожата, студ, варијации на температурата и загадување. Се карактеризира со изменета заштитна бариера на кожата и размножување на бактерии кои предизвикуваат иритација, па дури и секундарни инфекции. Таквата кожа станува послаба и бара секојдневен третман.

Резултати докажани со клинички студии

Смирува чешање и иритација.
Моментално ја смирува кожата: 95% (1)

Погледнете го изворот

Го смирува чешањето 
9/10 луѓе повеќе не се чешаат (1)
Без акутни фази во следните 6 месеци: 76% (2)

Погледнете го изворот

Овој производ е формулиран според екобиолошкиот пристап на NAOS лабораториите. Во срцето на овој производ:

Бактериите природно се наоѓаат на површината на кожата и се неопходни за нејзината рамнотежа. Во случај на кожа склона кон атопија, зголемено ниво на одредени бактерии може да предизвика влошување на нејзината состојба. Овој патентиран комплекс ја ограничува адхезијата на овие бактерии на површината на кожата. Овој патент од NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиен во нашите лаборатории.

Кожата има природна бариера која ја заштитува од надворешната околината. Во случај кога кожата е сува, склона кон атопија, на оваа бариера и недостасуваат липиди и протеини и повеќе не ја игра својата заштитна улога. Оваа технологија помага да се обнови ефективната бариера на кожата. Ова технологија на NAOS Research е дизајниран во Aix-en-Provence и развиена во нашите лаборатории.

Надворешниот стрес може да ја направи кожата реактивна и чувствителна. Овој патентиран комплекс го зголемува прагот на толеранција на кожата - без оглед на типот на кожата - за да ја зајакне нејзината отпорност. Овој патент на NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиен во нашите лаборатории.

Погледнете ја листата на состојки