Atoderm Préventive

Хранлив крем,кој го спречува влошувањето на сувоста на кожата од раѓање.

СЕКОЈДНЕВНА НЕГА НА КОЖА

Сува до многу сува чувствителна кожа МНОГУ СУВА, ИРИТИРАНА ДО АТОПИЧНА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

Skin barrier therapy™ патент

За кого?

Деца, Бебиња

Кои се состојките ?

Погледнете го составот
Prescribed by dermatologists Препорачано од страна на дерматолози

Ефикасност докажана со клиничка студија

Ја намалува сувоста на кожата за 64% по 29 дена употреба. *

-Го ограничува влошувањето на сувоста на кожата, уште од раѓање
-Ја зајакнува и заштитува кожата
-Одлична подносливост - Исклучително пријатна текстура - Брза апсорпција - Лесен мирис
-Соодветен е за многу сува до потенцијално атопична, чувствителна кожа

Погледнете го изворот

Сите BIODERMA производи се формулирани во согласност со екобиолошките принципи, кои се во срцето на NAOS пристапот за почитување на кожата како екосистем и зачувување на нејзиното здравје, долготрајно.

Atoderm Préventive е хранлив крем за зацврстување на кожата што го спречува влошувањето на сувоста на кожата уште од раѓање.
Ексклузивниот комплекс Lipigenium™ помага да се врати ефективната кожна бариера. Патентираниот комплекс Skin Barrier Therapy™ ја ограничува адхезијата на одредени бактерии (Staphylococcus aureus) на површината на кожата, што може да ја влоши сувоста на кожата.

Body Тело
Face Лице
Производ на  Bioderma  како да се користи производот чекор по чекор
Производ на  Bioderma  како да се користи производот чекор по чекор

Еднаш или двапати на ден

  • Чекор 1 Нанесете Atoderm Preventive на лицето и/или телото на исчистената кожа.
  • Чекор 2 Нежно масирајте додека не се апсорбира.

Може да се користи кај новороденчиња, со исклучок на предвремено родени бебиња. Не нанесувајте на оштетена или регија што влажни. Ако сувоста опстојува, консултирајте се со вашиот доктор.

Работиме секојдневно на влијанието на нашите производи врз надворешната средина. Повеќето од нашите производи се направени од пластика и може да се рециклираат. Сите наши надворешни амбалажи се направени од хартија од одржливо управувани шуми. Погледнете ги локалните упатства за сортирање за да го рециклирате вашиот производ најсоодветно.

60% од новороденчињата се раѓаат со оштетена заштитна бариера на кожата што резултира со многу сува кожа. Пред возраст од една година, 20% од новороденчињата развиваат атопична кожа, која се карактеризира со тешки и повторувачки циклуси на сувост. Научната заедница во моментов препорачува рано менаџирање на доенчињата со цел да се зачува нивната здрава кожна бариера.

Резултати докажани со клинички студии

Го ограничува влошувањето на сувоста на кожата 
Ја намалува сувоста на кожата за 64% по 29 дена употреба (1)

Ја зајакнува и заштитува кожата 
TEWL: -36% по 28 дена употреба (2)

Погледнете го изворот
Доказ за ефикасност на производот на Bioderma

Овој производ е формулиран според екобиолошкиот пристап на NAOS лабораториите. Во срцето на овој производ:

Бактериите природно се наоѓаат на површината на кожата и се неопходни за нејзината рамнотежа. Во случај на кожа склона кон атопија, зголемено ниво на одредени бактерии може да предизвика влошување на нејзината состојба. Овој патентиран комплекс ја ограничува адхезијата на овие бактерии на површината на кожата. Овој патент од NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиен во нашите лаборатории.

Кожата има природна бариера која ја заштитува од надворешната околината. Во случај кога кожата е сува, склона кон атопија, на оваа бариера и недостасуваат липиди и протеини и повеќе не ја игра својата заштитна улога. Оваа технологија помага да се обнови ефективната бариера на кожата. Ова технологија на NAOS Research е дизајниран во Aix-en-Provence и развиена во нашите лаборатории.

Надворешниот стрес може да ја направи кожата реактивна и чувствителна. Овој патентиран комплекс го зголемува прагот на толеранција на кожата - без оглед на типот на кожата - за да ја зајакне нејзината отпорност. Овој патент на NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиен во нашите лаборатории.

Погледнете ја листата на состојки