Atoderm SOS spray

Против чешање за моментално смирување.

Повремена насочена нега на кожа

Сува до многу сува чувствителна кожа МНОГУ СУВА, ИРИТИРАНА ДО АТОПИЧНА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

Skin relief технологија

За кого?

За целото семејство (освен предвремено родени бебиња)

Кои се состојките ?

Погледнете го составот
Prescribed by dermatologists Препорачано од страна на дерматолози

Ефикасност докажана со клиничка студија

Го смирува чешањето за 60 секунди, со 6 часа ефикасност. *

-Го смирува чувството на чешање за 60 секунди со траење на ефикасноста од 6 часа *
-Ја намалува потребата за чешање и обезбедува непосредна удобност
-Овозможува непосредно чувство на свежина
-Одлична подносливост - Не-комедогено - Исклучително лесна текстура - Без парфем - Ултра брза апликација од 360° во еден лесен чекор
-Не остава дамки на облеката
-Соодветен за иритирана, сува до многу сува чувствителна кожа


Погледнете го изворот

Сите BIODERMA производи се формулирани во согласност со екобиолошките принципи, кои се во срцето на NAOS пристапот за почитување на кожата како екосистем и зачувување на нејзиното здравје, долготрајно.

Производот на Bioderma го почитува екосистемот на кожата и го зачувува нејзиното здравје

Atoderm SOS Spray носи бенефит од новото научно откритие: идентификувани се 2 нови биолошки предизвикувачи на чешање на кожата склона кон атопија или псоријаза. Оваа нега насочено делува на биолошките патишта кои предизвикуваат привремено или постојаното чешање.
Новата Skin Relief технологија (која содржи екстракти од амбора и зелен чај) во комбинација со смирувачката дерматолошка активна состојка Еноксолон го блокира биолошкиот процес одговорен за чешање уште од самиот почеток и директно ги таргетира секоја од вклучените патеки.
Патентот Skin Barrier Therapy™ ја штити и најсувата кожа од бактериите кои предизвикуваат интензивирање на чешањето.
И на крај, витамин ПП (ниацинамид) и Скваленот ја надополнуваат формулата со цел да ги обезбедат липидите потребни за зајакнување на бариерата на кожата.
Патентираниот природен D.A.F. комплекс (Dermatological Advanced Formula) го зголемува прагот на толеранција на кожата.
Резултати: Кожата веднаш е смирена и потребата за чешање се намалува со долготраен ефект.
За непосредна удобност, долготрајна хидратација и интензивна заштита.

Body Тело
Face Лице
Производ на Bioderma како да се користи производот чекор по чекор
Производ на Bioderma како да се користи производот чекор по чекор

Нанесувајте толку често колку што е потребно

  • Чекор 1 Испрскајте врз чиста кожа на растојание од 20 см.
  • Чекор 2 Распределете ако е потребно.
  • Чекор 3 Оставете да се исуши.

Испрскајте во дланката на раката пред да се нанесе на лицето. Не вдишувајте. Може да се користи кај новороденчиња, со исклучок на предвремено родени бебиња. Овој производ не е лек. Ако нема подобрување на состојбата на кожата или ако проблемите продолжат, консултирајте се со вашиот доктор. Да се користи самостојно или со медицински третмани по медицински совет.
Предупредување: шишето е под притисок, може да експлодира ако се загрее. Да се чува подалеку од топлина, топли површини, искри, отворен пламен и други извори на топлина. Не го прободувајте и не го палете. Заштитете го од директна сончева светлина. Не го изложувајте на температура над 50°C / 122°F. Се чува подалеку од дофат на деца.

Работиме секојдневно на влијанието на нашите производи врз надворешната средина. Повеќето од нашите производи се направени од пластика и може да се рециклираат. Сите наши надворешни амбалажи се направени од хартија од одржливо управувани шуми. Погледнете ги локалните упатства за сортирање за да го рециклирате вашиот производ најсоодветно.

Без разлика дали е често или привремено, чешањето може да биде поврзано со сувоста на кожата, сенилна ксероза, контактна егзема, хронична уртикарија, атопичен дерматитис или псоријаза. Покрај тоа, некои надворешни фактори како што се тврда вода, употреба на несоодветни производи за чистење, студеното време, температурните варијации и загадувањето може да ја влошат состојбата на кожата и да предизвикаат силно чешање.
Чешањето може да предизвика ризик од инфекција. Колку повеќе личноста ја чеша кожата, толку е поголема веројатноста да ја изложи на микроби. Се појавува еден маѓепсан круг.
Чешањето може да има големо влијание врз квалитетот на животот, предизвикувајќи нарушувања на спиењето, непријатност во секојдневните активности, промени во расположението, зголемена анксиозност, целокупно влошување на здраствената состојба и многу повеќе.
Без оглед која е причината за чешање, тоа може да се појави во било кое време, во текот на денот или во текот на ноќта. Тогаш потребата за чешање е интензивна; кожата станува црвена и иритирана.
Резултати докажани со клинички студии

Резултати докажани со клинички студии

Го смирува чешањето

Кожата е смирена за 60 секунди *

Намалена потреба за чешање: 99% *

Погледнете го изворот

Го смирува чешањето
Кожата е смирена 6 часа *

Погледнете го изворот

Овој производ е формулиран според екобиолошкиот пристап на NAOS лабораториите. Во срцето на овој производ:

Чешањето, честопати поврзано со дерматолошки нарушувања, може да има различни причинители. Оваа технологија ја смирува кожата и ја ограничува потребата за чешање. Ова технологија на NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиена во нашите лаборатории.

Бактериите природно се наоѓаат на површината на кожата и се неопходни за нејзината рамнотежа. Во случај на кожа склона кон атопија, зголемено ниво на одредени бактерии може да предизвика влошување на нејзината состојба. Овој патентиран комплекс ја ограничува адхезијата на овие бактерии на површината на кожата. Овој патент од NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиен во нашите лаборатории.

Надворешниот стрес може да ја направи кожата реактивна и чувствителна. Овој патентиран комплекс го зголемува прагот на толеранција на кожата - без оглед на типот на кожата - за да ја зајакне нејзината отпорност. Овој патент на NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиен во нашите лаборатории.

Погледнете ја листата на состојки