Cicabio Crème

Обновувачки и смирувачки крем.

Повремена насочена нега на кожа

Иритирана оштетена кожа

Antalgicine™ технологија

За кого?

За целото семејство (освен предвремено родени бебиња)

Кои се состојките ?

Погледнете го составот
Prescribed by dermatologists Препорачано од страна на дерматолози

Докажана ефикасност

Смирена кожа: 95%.*

CICABIO CREME

-Го обновува епидермисот
-Ја намалува потребата за чешање и го олеснува чувството на непријатност
-Антибактериско дејство (бакар/цинк)
-Хидрира
-Прочистува
-Ја штити оштетената кожа: формира заштитен филм на кожата и овозможува удобност на кожата
Одлична подносливост - Некомедогено - Природна боја која потекнува од активните состојки во кремот- Без парфем

Погледнете го изворот

Сите BIODERMA производи се формулирани во согласност со екобиолошките принципи, кои се во срцето на NAOS пристапот за почитување на кожата како екосистем и зачувување на нејзиното здравје, долготрајно.

Производот на Bioderma го почитува екосистемот на кожата и го зачувува нејзиното здравје

Антибактериските агенси (бакар-цинк) го прочистуваат епидермисот. Активната состојка, ANTALGICINЕ™, брзо го олеснува чувството на непријатност и ja намалува потребата за чешање *. Во комбинација со хијалуронска киселина и навлажнувачки активни состојки формира заштитен филм на кожата и овозможува удобност. (*) BIODERMA активна состојка.

Body Тело
Face Лице
Lips Усни
External intimate areas Надворешни интимни делови
Производ на Bioderma како да се користи производот чекор по чекор
Производ на Bioderma како да се користи производот чекор по чекор

Еднаш или двапати дневно се додека вашата кожа не се обнови целосно.

  • Чекор 1 Исчистете ја кожата и добро исушете ја.
  • Чекор 2 Нанесете на иритираната област.

Избегнувајте ја зоната околу очите. Ако кожата влажни или иритацијата продолжува, консултирајте се со вашиот доктор. Може да се користи и за усни, за возраст над 6 месеци. Само за надворешна употреба.

Работиме секојдневно на влијанието на нашите производи врз надворешната средина. Повеќето од нашите производи се направени од пластика и може да се рециклираат. Сите наши надворешни амбалажи се направени од хартија од одржливо управувани шуми. Погледнете ги локалните упатства за сортирање за да го рециклирате вашиот производ најсоодветно.

Мало оштетување на површината на кожата и сувост, предизвикуваат промена на функцијата на бариерата на кожата. Важно е да се задржи хидратацијата на кожата за да се создаде поволна средина за оптимално заздравување. Рани, изгореници, пеленски осип, варичела, херпес, после пилинг и ласер.

Тестирано под дерматолошки надзор


Го обновува епидермисот

Кожата е обновена: 80% (1)

После 8 дена користење на овој производ, на модел на површинска абразија, се овозможува постепена регенерација на кожата (мерена е и трансепидермалната загуба на вода) (2)

Олеснува непријатност

Смирена кожа: 95% (1)

Покомфорна кожа: 90% (1)

Погледнете го изворот
Доказ за ефикасност на производот на Bioderma

Овој производ е формулиран според екобиолошкиот пристап на NAOS лабораториите. Во срцето на овој производ:

Чувствата на непријатност и чешање, можат да го нарушат природниот процес на обнова на кожата. Оваа технологија помага во регулирање на обновата на кожата. Оваа технологија на NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиена во нашите лаборатории.

Надворешниот стрес може да ја направи кожата реактивна и чувствителна. Овој патентиран комплекс го зголемува прагот на толеранција на кожата - без оглед на типот на кожата - за да ја зајакне нејзината отпорност. Овој патент на NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиен во нашите лаборатории.

Погледнете ја листата на состојки