Nodé K Concentré

Смирувачки концентрат против чешање што ги елиминира сквамите.

Повремена насочена нега на кожа

Првут и сквами на скалп

D.A.F. Патент

За кого?

Возрасни

Кои се состојките ?

Погледнете го составот
Prescribed by dermatologists Препорачано од страна на дерматолози

Значаен ефект врз псоријазата на скалпот на косата

Помалку чешање и помалку сквами.*

-Елиминира сквами
-Спречува нивна повторна појава
-Го смирува чешањето
-Лесно се нанесува благодарение на апликаторот
-Без парфем

Погледнете го изворот

Сите BIODERMA производи се формулирани во согласност со екобиолошките принципи, кои се во срцето на NAOS пристапот за почитување на кожата како екосистем и зачувување на нејзиното здравје, долготрајно.


Nodé K концентратот ги елиминира прилепените сквами и го спречува нивното повторно појавување благодарение на синергичкото биолошко дејство на салицилна киселина и гликолната киселина , моќни кератолитички и керато-редукциони состојки. Шеа и минералните масла, интензивни емолиенси, помагаат да се намали сувиот изглед и да се врати удобноста на кожата. Смирувачкото дејство на зантолинот ја ограничува потребата за чешање. Патентираниот природен D.A.F комплекс го зголемува прагот на толеранција на чувствителниот скалп.

Hair and scalp Коса и скалп
Производ на Bioderma како да се користи производот чекор по чекор
Производ на Bioderma како да се користи производот чекор по чекор

Како интензивен третман (во тек на 3 недели): 2 шампонирања неделно. Потоа за одржување, два пати месечно за да се продолжи неговата ефикасност.


  • Чекор 1 Нанесете на сув и неизмиен скалп (или тело), на засегнатите области.
  • Чекор 2 Оставете 5 до 10 минути или повеќе според препораката.
  • Чекор 3 Исплакнете.
  • Чекор 4 Потоа употребете Nodé K шампон.

Избегнувајте контакт со очите. Не се препорачува за деца под 3 години. Во случај на интензивно црвенило, редуцирајте ја употребата.

Работиме секојдневно на влијанието на нашите производи врз надворешната средина. Повеќето од нашите производи се направени од пластика и може да се рециклираат. Сите наши надворешни амбалажи се направени од хартија од одржливо управувани шуми. Погледнете ги локалните упатства за сортирање за да го рециклирате вашиот производ најсоодветно.

Псоријазата на скалпот се карактеризира со појава на сквами и хронично воспаление на кожата. Сквамите се бели, компактни, суви и прилепени. Тие можат да го покријат целото црвенило под нив, или тоа да остане видливо околу нив. Тие обично се придружени со интензивно чешање.


Значаен ефект врз псоријазата на скалпот на косата * - Помалку чешање - Помалку сквами

Погледнете го изворот
Доказ за ефикасност на производот на Bioderma

Овој производ е формулиран според екобиолошкиот пристап на NAOS лабораториите. Во срцето на овој производ:

Надворешниот стрес може да ја направи кожата реактивна и чувствителна. Овој патентиран комплекс го зголемува прагот на толеранција на кожата - без оглед на типот на кожата - за да ја зајакне нејзината отпорност. Овој патент на NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиен во нашите лаборатории.

Погледнете ја листата на состојки