Photoderm Aquafluide SPF 50+

Многу висока заштита од сонце, со лесна флуидна текстура лесна како вода и со "dry touch" технологија.

Класична заштита

Чувствителна кожа

SUN ACTIVE DEFENSE PATENT

За кого?

Возрасни, Тинејџери

Кои се состојките ?

Погледнете го составот

Дерматолошки докажана ефикасност

Ефект против мрсен сјај

* Тест за употреба на 20 волонтери, со сите типови на кожа на лице, 7 дена.

Погледнете го изворот

Сите BIODERMA производи се формулирани во согласност со екобиолошките принципи, кои се во срцето на NAOS пристапот за почитување на кожата како екосистем и зачувување на нејзиното здравје, долготрајно.

Кога сонцето сјае, на површината на нашата кожа допираат  2 типа на УВ зраци:

УВБ:

- претставуваат 5% од УВ спектарот

- одговорни се за видливи ефекти како добивање тен или изгореници.

УВА:

- претставуваат 95% од УВ спектарот

- длабоко навлегуваат во слоевите на кожата

- одговорни се за невидливи ефекти како што се оксидативниот стрес и намалувањето на имунолошката одбрана на кожата што доведува до видливи ефекти како стареење на кожата и рак на кожата.

За да се избегнат овие несакани ефекти и наместо преоптоварување на кожата со филтри, BIODERMA го создаде SUN ACTIVE DEFENSE заштитен патент- високотехнолошка заштита од сонце, засилена против УВА зраци. Комбинира УВ филтри и патентирана биолошка заштита која го подобрува капацитетот на кожата да се одбрани од УВ зрачењето, за да помогне во одржување на долготрајна грижа за нејзиното здравје при изложување на сонце и овозможува:

+24% Заштита на имунолошка одбрана на кожата*

+26% Заштита од оксидативен стрес*

Face Лице
Neck Врат

Неколку пати на ден при изложеност на сонце

  • Чекор 1 Нанесете рамномерно пред изложување на сонце (нанесувањето мала и недоволна количината на производ го намалува нивото на заштита).
  • Чекор 2 Аплицирајте често, пред и по пливање, триење или спортски активности.

Нанесете на здрава кожа. Не ги изложувајте на сонце бебињата и малите деца. Прекумерна изложеност на сонце може да го оштети здравјето.

Работиме секојдневно на влијанието на нашите производи врз надворешната средина. Повеќето од нашите производи се направени од пластика и може да се рециклираат. Сите наши надворешни амбалажи се направени од хартија од одржливо управувани шуми. Погледнете ги локалните упатства за сортирање за да го рециклирате вашиот производ најсоодветно.

 Пријатна и лесна примена 

Ултра-флуидна текстура: 90% *

Ултра-лесна текстура: 85% *

"dry touch" ефект: 75% *

Погледнете го изворот


Dry touch

Ефект против мрсен сјај

Погледнете го изворот

Овој производ е формулиран според екобиолошкиот пристап на NAOS лабораториите. Во срцето на овој производ:

SUN ACTIVE DEFENSE PATENT : high-technology sun protection, reinforced against UVA rays. An association of UV filters and a biological protection that improves the self defense capacity of the skin to help maintain long-lasting care of its health in the sun.

Погледнете ја листата на состојки