Photoderm AR SPF 50+

Многу висока заштита, против црвенило, за изедначување на тенот.

Специфична заштита

Чувствителна кожа склона кон црвенило

Cellular bioprotection™ патент

За кого?

Возрасни, Тинејџери

Кои се состојките ?

Погледнете го составот
Prescribed by dermatologists Препорачано од страна на дерматолози

Ефикасност докажана со клиничка студија

Одлична ефикасност во 80% од случаите.*

-Многу висока УВА/УВБ заштита против штетните ефекти на сонцето (изгореници, алергии на сонце итн.)
-Намалува и спречува црвенило
-Заштитува од ризици од оштетување на клетките и предвремено стареење на кожата
-Го изедначува тенот благодарение на неговата природна боја
Некомедогено - Без парфем - Отпорно на вода

Погледнете го изворот

Сите BIODERMA производи се формулирани во согласност со екобиолошките принципи, кои се во срцето на NAOS пристапот за почитување на кожата како екосистем и зачувување на нејзиното здравје, долготрајно.

Производот на Bioderma го почитува екосистемот на кожата и го зачувува нејзиното здравје

Photoderm AR SPF 50+ благодарение на
системот УВА/УВБ филтри, обезбедува оптимална заштита од штетните ефекти на сонцето (изгореници, алергии на сонце, итн.). Cellular Bioprotection™ * патент, вистинска внатреклеточна биолошка заштита, ги штити и стимулира природните механизми за одбрана на кожата. Црвенилото е главно последица на проширување и слабеење на капиларите во кожата. Патентираниот комплекс Rosactiv™ делува на факторите кои предизвикуваат промени во капиларите. Еноксолон, молекула добиена од сладок корен, моментално го смирува црвенилото. Природната боја, прилагодена на светлата кожа, го изедначува тенот и го минимизира црвенилото. Лесна текстура која брзо се апсорбира и остава пријатно чувство на кожата.

Face Лице
Производ на Bioderma како да се користи производот чекор по чекор
Производ на Bioderma како да се користи производот чекор по чекор

Неколку пати на ден при изложеност на сонце

  • Чекор 1 Нанесете рамномерно на лицето и вратот пред изложување на сонце (нанесувањето мала и недоволна количината на производ го намалува нивото на заштита).
  • Чекор 2 Аплицирајте често, пред и по пливање, триење или спортски активности.

Не ги изложувајте на сонце бебињата и малите деца. Прекумерна изложеност на сонце може да го оштети здравјето.

Работиме секојдневно на влијанието на нашите производи врз надворешната средина. Повеќето од нашите производи се направени од пластика и може да се рециклираат. Сите наши надворешни амбалажи се направени од хартија од одржливо управувани шуми. Погледнете ги локалните упатства за сортирање за да го рециклирате вашиот производ најсоодветно.

Црвенилото главно се должи на проширување и слабеење на ситните крвни садови на кожата. Патентираниот комплекс Rosactiv™ делува на факторот што предизвикува промени на крвните садови.

Резултати докажани со клинички студии

Гарантира оптимална заштита 
Многу висока заштита: 100% (1)

Го изедначува тенот
Пријатна текстура: 95% (1)
Пријатна боја: 90% (1)

Погледнете го изворот

Добра до одлична ефикасност во 80% од случаите (3)

Намалува и спречува црвенило
Црвенилото е намалено: 64% (2)

Погледнете го изворот

Овој производ е формулиран според екобиолошкиот пристап на NAOS лабораториите. Во срцето на овој производ:

За да се заштити од клеточно оштетување поврзано со изложување на сонце, кожата се потпира на природни заштитни механизми кои понекогаш може да бидат недоволни. Овој патентиран комплекс го зајакнува природниот одбранбен систем на клетките на кожата за да ја зголеми нивната отпорност на негативните ефекти на сончевото зрачење. Овој патент од NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиен во нашите лаборатории.

Црвенилото настанува првенствено поради проширувањето и слабеењето на микро-капиларите на кожата. Овој патентиран комплекс делува на факторот што придонесува за промени во овие микро-капилари. Овој патент од NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиен во нашите лаборатории.

Погледнете ја листата на состојки