Photoderm M SPF 50+ claire

Спречува повторно појавување (релапси) на темните дамки. Висока покривност и мат изглед.

Специфична заштита

Хиперпигментирана кожа Hyperpigmentation induite par la lumière bleue

BLUE LIGHT PROTECTION

За кого?

Возрасни, Трудници и доилки

Кои се состојките ?

Погледнете го составот
Prescribed by dermatologists Препорачано од страна на дерматолози

Докажана ефикасност

Photoderm M SPF50+ спречува појава на релапси кај 90% од корисниците.*

-Нуди многу висока заштита од УВА/УВБ и заштита од сина светлина                                                          -Третира хиперпигментација, како што е трудничката маска, предизвикана од сината светлина на чувствителна кожа                
-Помага во спречување на пигментациските дамки,  ја намалува нивната појава и ги ограничува  нивните релапси.                          
-Го воедначува тенот и обезбедува висока покривност без ефект на маска
Погоден за трудници и доилки - Многу добра подносливост - Некомедогено - Отпорно на вода

Погледнете го изворот

Сите BIODERMA производи се формулирани во согласност со екобиолошките принципи, кои се во срцето на NAOS пристапот за почитување на кожата како екосистем и зачувување на нејзиното здравје, долготрајно.

УВБ и УВА се основните предизвикувачки фактори на хиперпигментацијата. Неодамна, исто така, е докажано дека главниот елемент што предизвикува мелазма е видливата светлина и особено дел од неа, сината светлина.


Photoderm M SPF50+ е создаден во соработка со дерматолози за решавање на причините и последиците од појавата на мелазма:

- Обезбедува највисока заштита од сина светлина на пазарот: 66%*  спречува повторување.

- Збогатена со глабридин, новата патентирана формула и биолошки го регулира процесот на пигментација и на тој начин помага да се спречат пигментациските дамки, да се намали нивниот изглед и да се ограничи нивното повторување.

- Високата концентрација на пигменти има моќ да го спречи оштетувањето од сината светлина. Исто така, овозможува висока покриеност за совршено да ги сокрие темните дамки со мат ефект 8 часа.

- Технологијата SUN ACTIVE DEFENSE, наместо да ја преоптоварува кожата со филтри, ги зајакнува способностите за самоодбрана на кожата да ги компензира биолошките влијанија на УВА. Носи антиоксидантна заштита и ја одржува имунолошката одбрана на кожата под сонцето.


Вистински дерматолошки производ за нега на сонце, овој гел-крем комбинира висока технологија и сензорна привлечност за негова секојдневна примена, за спречување на појавата на мелазма и нејзиното повторување.

Face Лице
Neck Врат
Производ на Bioderma како да се користи производот чекор по чекор
Производ на Bioderma како да се користи производот чекор по чекор

Секојдневна употреба за да се намали ризикот од пигментација.

  • Чекор 1 Нанесете на лице наутро после вашиот дневен крем. Нанесете рамномерно и обилно пред изложување на сонце (нанесувањето мала и недоволна количината на производ го намалува нивото на заштита).
  • Чекор 2 Аплицирајте често, пред и по пливање, триење или спортски активности.

Нанесете на здрава кожа. Прекумерна изложеност на сонце може да го оштети здравјето.

Работиме секојдневно на влијанието на нашите производи врз надворешната средина. Повеќето од нашите производи се направени од пластика и може да се рециклираат. Сите наши надворешни амбалажи се направени од хартија од одржливо управувани шуми. Погледнете ги локалните упатства за сортирање за да го рециклирате вашиот производ најсоодветно.

Видливата светлина и особено сината светлина е одговорна за активирање и појава на темни дамки, како што е трудничката маска.

Резултати докажани со клинички студии

Заштитува, прочистува и ја воедначува кожата (3)

Висока покривност без ефект на маска (3)

Матира
Производот овозможува мат-ефект на кожата кај  93% од волонтерите (1)

Погледнете го изворот

Превенира повторно појaвување (релапси) на мелазма
Photoderm M SPF50+  спречува релапси кај 90% од корисниците (1)
Го намалува интензитетот на релапсите на мелазмата во текот на летото (1)

Ја подобрува хомогеноста на кожата (2)

Матира
Матира во тек на 8 часа после апликацијата (3)

Погледнете го изворот

Овој производ е формулиран според екобиолошкиот пристап на NAOS лабораториите. Во срцето на овој производ:

A patented combination of ingredients with a high concentration of pigments to prevent melasma, its recurrence and new hyperpigmentation spots.

SUN ACTIVE DEFENSE PATENT : high-technology sun protection, reinforced against UVA rays. An association of UV filters and a biological protection that improves the self defense capacity of the skin to help maintain long-lasting care of its health in the sun.

Погледнете ја листата на состојки