Photoderm Spray SPF 30

Спреј со висока заштита од сонце кој ги стимулира системите за самоодбрана на кожата.

Класична заштита

Чувствителна кожа

SUN ACTIVE DEFENSE PATENT

За кого?

Возрасни, Тинејџери

Кои се состојките ?

Погледнете го составот
Easy to use Лесно за употреба

Докажана ефикасност

Кожата е безбојна после нанесување: 97%. *

-Овозможува многу висока УВА/УВБ заштита
-Ја активира природната одбрана на кожата и штити од ризици од оштетување на клетките
Екстра лесна текстура - Без бели траги - Одлична подносливост - Некомедогено - Отпорно на вода

Погледнете го изворот

Сите BIODERMA производи се формулирани во согласност со екобиолошките принципи, кои се во срцето на NAOS пристапот за почитување на кожата како екосистем и зачувување на нејзиното здравје, долготрајно.

Со комбинирање на УВА/УВБ филтри, Photoderm SPF30 овозможува оптимизирана заштита од УВ зраци (изгореници од сонце, алергии на сонце, итн.) Во комбинација со внатреклеточната биолошка заштита: ексклузивниот патент Cellular Bioprotection™. Овој патент ја активира природната одбрана, ги штити клетките и спречува предвремено стареење на кожата.

Body Тело
Тело и лице

Неколку пати на ден при изложување на сонце

  • Чекор 1 Нанесете рамномерно пред изложување на сонце (нанесувањето мала и недоволна количината на производ го намалува нивото на заштита).
  • Чекор 2 Аплицирајте често, пред и по пливање, триење или спортски активности.

Нанесете на здрава кожа. Бојата на производот се должи на комбинацијата на филтри. Избегнувајте контакт со ткаенини. Не изложувајте на сонце бебиња и мали деца. Прекумерна изложеност на сонце може да го оштети здравјето.

Работиме секојдневно на влијанието на нашите производи врз надворешната средина. Повеќето од нашите производи се направени од пластика и може да се рециклираат. Сите наши надворешни амбалажи се направени од хартија од одржливо управувани шуми. Погледнете ги локалните упатства за сортирање за да го рециклирате вашиот производ најсоодветно.

Не сите типови на кожа реагираат на ист начин на сончево зрачење затоа што секој поединец има своја фотосензитивност, карактеризирана со својот фототип.

Тестирано под дерматолошки надзор

 Невидлива текстура 

Кожата е безбојна после нанесување: 97% (1)

Погледнете го изворот


Водоотпорен (2)

Погледнете го изворот

Овој производ е формулиран според екобиолошкиот пристап на NAOS лабораториите. Во срцето на овој производ:

SUN ACTIVE DEFENSE PATENT : high-technology sun protection, reinforced against UVA rays. An association of UV filters and a biological protection that improves the self defense capacity of the skin to help maintain long-lasting care of its health in the sun.

Погледнете ја листата на состојки