Pigmentbio C-Concentrate

Интензивен избелувачки концентрат против пигментации со високо технолошки витамин Ц.

Серум

Хиперпигментирана кожа Tâches brunes et pigments irréguliers Дамки од сонце, темни дамки, фотостареење

LumiReveal™ технологија

За кого?

Возрасни

Кои се состојките ?

Погледнете го составот

Докажана ефикасност

После 1 месец употреба, големината на темните дамки е намалена за половина.*

PIGMENTBIO C-CONCENTRATE

-Намалува големина и интензитет на темните дамки
-Превенира појава на нови дамки
-Ја измазнува текстурата на кожата Рамномерен и осветлен тен (го враќа сјајот на кожата)
-Хидрира до 8 часа

Погледнете го изворот

Сите BIODERMA производи се формулирани во согласност со екобиолошките принципи, кои се во срцето на NAOS пристапот за почитување на кожата како екосистем и зачувување на нејзиното здравје, долготрајно.

Производот на Bioderma го почитува екосистемот на кожата и го зачувува нејзиното здравје

Инспирирана од водечкиот дерматолошки третматн (Kligman's Trio) BIODERMA лабораторијата го дизајнираше LumiReveal's Technology заштитниот патент, за да обезбеди третман за луѓето со хиперпигментација, без несакани ефекти.

Оваа технологија делува на 3 биолошки фази, кои предизвикуваат хиперпигментација, притоа обезбедувајќи добра толерантност:

- Воспаление: глабридинот го намалува воспалението, кое предизвикува хиперпродукција на меланин;

- Продукција: андрографолид + азелаична киселина ја лимитираат продукцијата на меланин;

- Елиминација: Epidermactiv ја зајакнува обновата на кожата преку елиминација на клетките полни со меланин.


LumiReveal Technology е дополнета со коктел од витамини кои се есенцијални за кожата: витамин Ц, Е и ПП кои ја штитат и зајакнуваат бариерата на кожата.

Благодарение на високата концентрација на АHA/BHA (глуколна и салицилна киселина), Pigmentbio C-Concentratе обезбедува нежна, пилинг ефикасност која не ја оштетува и суши кожата, благодарение на 8 часовната хидратација.

Face Лице
Neck Врат

Како монотерапија, Pigmentbio C-Concentrate се користи во период од 1 до 3 месеци

  • Чекор 1 При првата употреба, притиснете го специјалниот канистер на пакувањето за да се ослободи чист витамин Ц. Отстранете го капачето и навртете ја пипетата. Протресете го пакувањето 10 секунди за да се измешаат состојките.
  • Чекор 2 Нанесете 5 капки секоја вечер на лицето и вратот, после чистење со Pigmentbio H2O или Pigmentbio Foaming Cream. Може исто така да се користи навечер во комбинација со Pigmentbio Night Renewer.
  • Чекор 3 За долготраен резултат, употребувајте по 1 месец, на секои 3 месеци.

Pigmentbio C-Concentrate може исто така да се користи како подршка на дерматолошки третман (Kligman's trio и хидрохинон), во тек на 3 месеци, до започнување на следниот третман.

  • Чекор 1 При првата употреба, притиснете го специјалниот канистер на пакувањето за да се ослободи чист витамин Ц. Отстранете го капачето и навртете ја пипетата. Протресете го пакувањето 10 секунди за да се измешаат состојките.
  • Чекор 2 Нанесете 5 капки секоја вечер на лицето и вратот, после чистење со Pigmentbio H2O или Pigmentbio Foaming Cream. Може исто така да се користи навечер во комбинација со Pigmentbio Night Renewer.

Избегнувајте ја зоната околу очите. Следете ги инструкциите за употреба. Може да се појави пецкање поради механизмот на делување, но брзо ќе исчезне. Ако иритацијата продолжи, престанете да го користите производот и консултирајте се со вашиот дерматолог.

Работиме секојдневно на влијанието на нашите производи врз надворешната средина. Повеќето од нашите производи се направени од пластика и може да се рециклираат. Сите наши надворешни амбалажи се направени од хартија од одржливо управувани шуми. Погледнете ги локалните упатства за сортирање за да го рециклирате вашиот производ најсоодветно.

Без разлика дали се должат на сонцето, годините, бременост (мелазма) или пост инфламаторна хиперпигментација, пегите и флеките претставуваат одраз на животот. Причина за овие пигментации е: зголемена продукција на меланин кој ја потемнува кожата. Отстранувањето на хиперпигментациите и враќањето на рамномерниот сјај, бараат време и трпение, иако повеќето луѓе сакаат брзи резултати.

Тестирано под дерматолошки надзор

Намалува темни дамки

После 1 месец, темните дамки се намалени за половина (1)Го враќа природниот сјај на кожата

Сјај на кожата: +87% (2)Ја измазнува текстурата на кожата

Воедначен тен: +85% (2)

Погледнете го изворот

Овој производ е формулиран според екобиолошкиот пристап на NAOS лабораториите. Во срцето на овој производ:

Меланинот е природен пигмент кој и ја дава бојата на кожата. Неправилното и прекумерно производство на меланин е одговорно за темните дамки и нерамниот тен. Оваа технологија го регулира производството на меланин и го оптимизира обновување на клетките за да се елиминира вишокот меланин. Оваа технологија на NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиена во нашите лаборатории.

Погледнете ја листата на состојки