Pigmentbio Daily care SPF 50+

Моментално осветлува и заштитува, го воедначува тенот долготрајно.

СЕКОЈДНЕВНА НЕГА НА КОЖА

Хиперпигментирана кожа

LumiReveal™ технологија

За кого?

Возрасни

Кои се состојките ?

Погледнете го составот

Докажана ефикасност

96% ефикасност против пеги и темни дамки.*

-Намалува големина и интензитет на темните дамки
-Превенира појава на нови дамки
-Многу висока заштита од сонце (SPF50+)
-Рамномерен и осветлен тен (го враќа сјајот на кожата)
-Долготрајна хидратација (8h)
-Бисерната текстура овозможува моментален сјај
Одлична подносливост - Некомедогено - Добра основа за шминка

Погледнете го изворот

Сите BIODERMA производи се формулирани во согласност со екобиолошките принципи, кои се во срцето на NAOS пристапот за почитување на кожата како екосистем и зачувување на нејзиното здравје, долготрајно.

Производот на Bioderma го почитува екосистемот на кожата и го зачувува нејзиното здравје

Инспирирана од водечкиот дерматолошки третматн (Kligman's Trio) BIODERMA лабораторијата го дизајнираше LumiReveal's Technology заштитниот патент, за да обезбеди третман за луѓето со хиперпигментација, без несакани ефекти.
Оваа технологија делува на 3 биолошки фази, кои предизвикуваат хиперпигментација, притоа обезбедувајќи добра толерантност:
- Воспаление: глабридинот го намалува воспалението, кое предизвикува хиперпродукција на меланин;
- Продукција: андрографолид + азелаична киселина ја лимитираат продукцијата на меланин;
- Елиминација: Epidermactiv ја зајакнува обновата на кожата преку елиминација на клетките полни со меланин.

LumiReveal Technology е дополнета со коктел од витамини кои се есенцијални за кожата: витамин Ц, Е и ПП кои ја штитат и зајакнуваат бариерата на кожата.

Pigmentbio Daily care SPF50+ дополнително содржи моќна комбинација на сончеви филтри со широк спектар, кои обезбедуваат висока УВА и УВБ заштита.

Face Лице
Neck Врат

Наутро

  • Чекор 1 Нанесете на лицето и вратот, после чистење со Pigmentbio H2O или Pigmentbio Foaming cream.
  • Чекор 2 Добра основа за пудра.

Во случај на подолго изложување на сонце, нанесувајте на секои 2 часа.

Работиме секојдневно на влијанието на нашите производи врз надворешната средина. Повеќето од нашите производи се направени од пластика и може да се рециклираат. Сите наши надворешни амбалажи се направени од хартија од одржливо управувани шуми. Погледнете ги локалните упатства за сортирање за да го рециклирате вашиот производ најсоодветно.

Без разлика дали се должат на сонцето, годините, бременост (мелазма) или пост инфламаторна хиперпигментација, пегите и флеките претставуваат одраз на животот. Причина за овие пигментации е: зголемена продукција на меланин кој ја потемнува кожата. Отстранувањето на хиперпигментациите и враќањето на рамномерниот сјај, бараат време и трпение, иако повеќето луѓе сакаат брзи резултати.

Тестирано под дерматолошки надзор


Го изедначува тенот на кожата (1)

Рамномерност на тен: +51%

Измазнета текстура на кожа: +55%Ги корегира постоечките дамки и пеги (2)

Ефикасност против темни дамки и пеги: 96%

Спречува повторно појавување дамки и пеги: 96%

Воедначен и осветлен тен: 91%

Погледнете го изворот

Овој производ е формулиран според екобиолошкиот пристап на NAOS лабораториите. Во срцето на овој производ:

Меланинот е природен пигмент кој и ја дава бојата на кожата. Неправилното и прекумерно производство на меланин е одговорно за темните дамки и нерамниот тен. Оваа технологија го регулира производството на меланин и го оптимизира обновување на клетките за да се елиминира вишокот меланин. Оваа технологија на NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиена во нашите лаборатории.

Погледнете ја листата на состојки