Pigmentbio H2O

Висока моќ на чистење и осветлување. Висока толеранција.

Секојдневен чистач без измивање

Хиперпигментирана кожа

Патентирана комбинација на активни состојки

За кого?

Возрасни

Кои се состојките ?

Погледнете го составот

Докажана ефикасност

Добар осветлувачки чистач: 90%

  • Нежнo чисти и ја отстранува шминката од лицето и очите
  • Го осветлува тенот и го враќа сјајот на кожата
  • Ја подготвува кожата за нанесување на следните производи од Pigmentbio линијата

Одлична кожна и окуларна подносливост - Без мирис

Погледнете го изворот

Сите BIODERMA производи се формулирани во согласност со екобиолошките принципи, кои се во срцето на NAOS пристапот за почитување на кожата како екосистем и зачувување на нејзиното здравје, долготрајно.

Производот на Bioderma го почитува екосистемот на кожата и го зачувува нејзиното здравје

BIODERMA ја формулира Pigmentbio H2O за да создаде комплетна рутина за нега на чувствителна кожа склона кон хиперпигментација.

Специфично дизајнирана за хиперпигментирана кожа, Pigmentbio H2O нежно ја чисти и ја отстранува шминката од лицето и очите. Мицелите содржани во нејзината формула помагаат во елиминирање на нечистотиите, истовремено почитувајќи ја рамнотежата на кожата.


Pigmentbio H2O содржи патентирана комбинација на активни состојки, познати по нивното депигментационо дејство: андрографолид и лизин азелат. Овие активни состојки ги регулираат биолошките механизми кои предизвикуваат хиперпигментација, за оптимално осветлување и превентивна ефикасност.

Face Лице
Eyes Очи и очни капаци
Производ на Bioderma како да се користи производот чекор по чекор
Производ на Bioderma како да се користи производот чекор по чекор

Наутро и/или навечер

  • Чекор 1 Нанесете на памучен тупфер.
  • Чекор 2 Отстранете ја шминката од лицето и очите.
  • Чекор 3 Нежно исушете.

Работиме секојдневно на влијанието на нашите производи врз надворешната средина. Повеќето од нашите производи се направени од пластика и може да се рециклираат. Сите наши надворешни амбалажи се направени од хартија од одржливо управувани шуми. Погледнете ги локалните упатства за сортирање за да го рециклирате вашиот производ најсоодветно.

Без разлика дали се должат на сонцето, годините, бременост (мелазма) или пост инфламаторна хиперпигментација, пегите и флеките претставуваат одраз на животот. Причина за овие пигментации е: зголемена продукција на меланин кој ја потемнува кожата. Отстранувањето на хиперпигментациите и враќањето на рамномерниот сјај, бараат време и трпение, иако повеќето луѓе сакаат брзи резултати.

Третманот на хиперпигментација се препорачува да започне со чистење на лицето, со соодветен чистач за хиперпигментирана кожа, кој ја чисти кожата и отстранува шминка, притоа спремајќи ја кожата за следниот чекор од негата.

Тестирано под дерматолошки надзорЧисти и ја отстранува шминката
 Кожата е целосно исчистена по употреба: 93% *

Шминката е правилно отстранета по употреба: 80,6% *

Погледнете го изворот


Чисти и ја отстранува шминката

Ја чисти кожата и го осветлува тенот: 90% *Ја осветлува кожата

По употреба тенот е воедначен: 74% *Чувство на пријатност

По употреба кожата е се чувствува пријатно: 90% *

Погледнете го изворот

Овој производ е формулиран според екобиолошкиот пристап на NAOS лабораториите. Во срцето на овој производ:

Патентираната комбинација на активни состојки ги регулира биолошките механизми што предизвикуваат формирање на темни дамки, за ефект на осветлување на кожата и оптимална превенција.

Погледнете ја листата на состојки