Pigmentbio Night Renewer

Ја регенерира кожата во текот на ноќта за рамномерен и светол тен.

Ноќна нега на кожа

Хиперпигментирана кожа

LumiReveal™ технологија

За кого?

Возрасни

Кои се состојките ?

Погледнете го составот
Prescribed by dermatologists Препорачано од страна на дерматолози

Докажана ефикасност

56% посветла кожа

-Корегира темни дамки
-Превенира појава на нови пигментации
-Стимулира продукција на колаген
-Долготрајна хидратација (8ч) благодарение на лесната водена текстура- ноќна маска
Резултат: Водената текстура на кремот која делува како ноќна маска, ја освежува кожата и таа се буди одморена и осветлена. Водената текстура ја подобрува пенетрацијата на активните состојки во текот на ноќта.
Одлична подносливост - Некомедогено - Свежа и лесна водена текстура

Погледнете го изворот

Сите BIODERMA производи се формулирани во согласност со екобиолошките принципи, кои се во срцето на NAOS пристапот за почитување на кожата како екосистем и зачувување на нејзиното здравје, долготрајно.

Производот на Bioderma го почитува екосистемот на кожата и го зачувува нејзиното здравје

Инспирирана од водечкиот дерматолошки третматн (Kligman's Trio) BIODERMA лабораторијата го дизајнираше LumiReveal's Technology заштитниот патент, за да обезбеди третман за луѓето со хиперпигментација, без несакани ефекти.

Оваа технологија делува на 3 биолошки фази, кои предизвикуваат хиперпигментација, притоа обезбедувајќи добра толерантност:

- Воспаление: глабридинот го намалува воспалението, кое предизвикува хиперпродукција на меланин;

- Продукција: андрографолид + азелаична киселина ја лимитираат продукцијата на меланин;

- Елиминација: Epidermactiv ја зајакнува обновата на кожата преку елиминација на клетките полни со меланин.


LumiReveal Technology е дополнета со коктел од витамини кои се есенцијални за кожата: витамин Ц, Е и ПП кои ја штитат и зајакнуваат бариерата на кожата.Pigmentbio Night Renewer содржи активна состојка која што делува против стареење: хексапептид-2. Стимулира продукција на колаген, за помазна и поцврста кожа наутро.

Face Лице
Neck Врат
Производ на Bioderma како да се користи производот чекор по чекор
Производ на Bioderma како да се користи производот чекор по чекор

Навечер

  • Чекор 1 Нанесете навечер на лицето и вратот, после чистење со Pigmentbio H2O или Pigmentbio Foaming cream.
  • Чекор 2 Може да се нанесува самостојно или после употреба на Pigmentbio C-Concentrate.

Работиме секојдневно на влијанието на нашите производи врз надворешната средина. Повеќето од нашите производи се направени од пластика и може да се рециклираат. Сите наши надворешни амбалажи се направени од хартија од одржливо управувани шуми. Погледнете ги локалните упатства за сортирање за да го рециклирате вашиот производ најсоодветно.

Без разлика дали се должат на сонцето, годините, бременост (мелазма) или пост инфламаторна хиперпигментација, пегите и флеките претставуваат одраз на животот. Причина за овие пигментации е: зголемена продукција на меланин кој ја потемнува кожата. Отстранувањето на хиперпигментациите и враќањето на рамномерниот сјај, бараат време и трпение, иако повеќето луѓе сакаат брзи резултати.

Тестирано под дерматолошки надзор


Ја враќа радијантноста на кожата

Ја враќа хомогеноста на кожата: 91% (1)


Ја подобрува цврстината на кожата

Зацврстена кожа: 96% (1)

Погледнете го изворот


Ја враќа радијантноста на кожата

Осветленост: +52% (2)Ја подобрува еластичноста на кожата

Цврстина: +43% (2)Ја обновува кожата

Кожата е одморена и поубава наутро: 100% (3)

Погледнете го изворот

Овој производ е формулиран според екобиолошкиот пристап на NAOS лабораториите. Во срцето на овој производ:

Меланинот е природен пигмент кој и ја дава бојата на кожата. Неправилното и прекумерно производство на меланин е одговорно за темните дамки и нерамниот тен. Оваа технологија го регулира производството на меланин и го оптимизира обновување на клетките за да се елиминира вишокот меланин. Оваа технологија на NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиена во нашите лаборатории.

Погледнете ја листата на состојки