Sébium H2O

Дерматолошка мицеларна вода која чисти, ја отстранува шминката и ја прочистува кожата без да ја исуши.

Секојдневен чистач без измивање

Комбинирана до мрсна кожа КОЖА СКЛОНА КОН АКНИ

Micellar технологија

За кого?

Возрасни, Тинејџери

Кои се состојките ?

Погледнете го составот
Prescribed by dermatologists Препорачано од страна на дерматолози

Докажана ефикасност

95% од волонтерите сметаат дека нивната кожа е прочистена. *

-Чисти без да ја исуши кожата
-Ја прочистува кожата и го регулира излачувањето на себум
-Остава моментален ефект на свежина - Ја отстранува шминката од лицето
Одлична толеранција - Некомедогено - Без плакнење

Погледнете го изворот

Сите BIODERMA производи се формулирани во согласност со екобиолошките принципи, кои се во срцето на NAOS пристапот за почитување на кожата како екосистем и зачувување на нејзиното здравје, долготрајно.

Sébium H2O е специфична мицеларна вода за чистење лице за комбинирана до мрсна кожа, која го имитира природниот состав на кожата, за совршено отстранување на шминка и целосна почит дури, и за најчувствителната кожа. Збогатена со средства за прочистување, цинк глуконат и бакар сулфат, Sébium H2O ја прочистува кожата и ја ограничува секрецијата на себумот. Патентираниот природен комплекс го зголемува прагот на толеранција на кожата.

Face Лице

Наутро и/или навечер

  • Чекор 1 Намокрете памучен тупфер со Sébium H2O.
  • Чекор 2 Нежно отстранете ја шминката од лицето.
  • Чекор 3 Без измивање.

Работиме секојдневно на влијанието на нашите производи врз надворешната средина. Повеќето од нашите производи се направени од пластика и може да се рециклираат. Сите наши надворешни амбалажи се направени од хартија од одржливо управувани шуми. Погледнете ги локалните упатства за сортирање за да го рециклирате вашиот производ најсоодветно.

Комбинираната до мрсна кожа се карактеризира со вишок на себум или во Т-зоната (комбинирана) или низ целото лице (мрсна кожа). Клинички знаци се прекумерен сјај, безживотен тен и често зголемени пори. Може да се појават воспалени мозолчиња или митесери. Ако овие симптоми се повторуваат, се смета дека кожата е склона кон појава на акни.

Тестирано под дерматолошки надзор

Чисти без да се исуши кожата
Нежност при процесот на чистење: 95% (1)
Елиминира 93% од микрочестичките на кожата (2)

Ја прочистува кожата
Прочистена кожа: 95% (1)

Погледнете го изворот

Овој производ е формулиран според екобиолошкиот пристап на NAOS лабораториите. Во срцето на овој производ:

NAOS истражувачкиот центар измисли мицеларна вода за чистење и отстранување шминка без измивање. Мицелите, чиј состав е инспириран од липидите на кожата, се невидливи микро-капки за чистење. Тие имаат способност да ги привлечат нечистотиите и задржат, притоа зачувувајќи го природниот заштитен филм на кожата. Ова технологија на NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиена во нашите лаборатории.

Надворешниот стрес може да ја направи кожата реактивна и чувствителна. Овој патентиран комплекс го зголемува прагот на толеранција на кожата - без оглед на типот на кожата - за да ја зајакне нејзината отпорност. Овој патент на NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиен во нашите лаборатории.

Погледнете ја листата на состојки