Sensibio AR BB Cream

Нега против црвенило. Кожата е заштитена а тенот изедначен.

СЕКОЈДНЕВНА НЕГА НА КОЖА

Чувствителна кожа склона кон црвенило

Rosactiv™ патент

За кого?

Возрасни, Тинејџери

Кои се состојките ?

Погледнете го составот
Prescribed by dermatologists Препорачано од страна на дерматолози

Докажана ефикасност

Изедначен тен: 100%.*

 • Биолошки го намалува, превенира и покрива црвенилото
 • Го изедначува тенот и го враќа сјајот на кожата
 • Ја измазнува кожата и дава кадифен сјај
 • Смирува
 • Хидрира
 • УВ заштита (СПФ 30)*
 • Некомедогено
  Погледнете го изворот

  Сите BIODERMA производи се формулирани во согласност со екобиолошките принципи, кои се во срцето на NAOS пристапот за почитување на кожата како екосистем и зачувување на нејзиното здравје, долготрајно.


  Sensibio AR BB кремата е првиот третман кој го намалува црвенилото преку регулирање на биолошкиот фактор одговорен за вазодилатација, штити од УВ зраци кои се причина за зголемување на еритрозата, го изедначува тенот и го подобрува сјајот на кожата.

  Развиен од BIODERMA лабораторијата, ексклузивниот патент Rosactiv™ делува на факторите кои влијаат на модификацијата на крвните садови и појавата на црвенило.
  Еноксолон, алантоин и канола, претставуваат комбинација од интензивни смирувачки супстанции, кои моментално го смируваат чувството на топлина и црвенило.
  D.A.F. (Дерматолошка напредна формулација) патентираниот природен комплекс го зголемува прагот на толеранција на кожата.
  Глицерин и канола хидрираат, ја зајакнуваат кожната бариера и овозможуваат пријатно чувство на кожата.
  Прашоците и пигментите ја рефлектираат светлината и го покриваат црвенилото, оставаат мат, кадифен изглед на кожата и го подобруваат сјајот.

  Face Лице
  Производ на Bioderma како да се користи производот чекор по чекор
  Производ на Bioderma како да се користи производот чекор по чекор

  Наутро

  • Чекор 1 Исчистете ја кожата со Sensibio H2O.
  • Чекор 2 Нанесете Sensibio AR BB крем.
  • Чекор 3 Распоредете рамномерно додека не се изедначи тенот.

  Избегнувајте контакт со очите.

  Работиме секојдневно на влијанието на нашите производи врз надворешната средина. Повеќето од нашите производи се направени од пластика и може да се рециклираат. Сите наши надворешни амбалажи се направени од хартија од одржливо управувани шуми. Погледнете ги локалните упатства за сортирање за да го рециклирате вашиот производ најсоодветно.

  Чувствителната кожа може да биде реактивна и има потенцијал многу лесно да се зацрвенува. Ова црвенило може да биде привремено и да се појавува повремено: ова е феномен на вцрвенување што може да биде придружено со чувство на непријатност (пецкање, жарење, итн.). Понекогаш, црвенилото е трајно: ова се нарекува еритроза. Во некои случаи, мали крвни садови се појавуваат дури и на кожата: ова е феномен на купероза. Розацеа е воспалително заболување на кожата кое, иако е незначително во почетокот, се развива со текот на времето и се манифестира со хронично црвенило на носот, образите, понекогаш и на брадата и челото. Влијанијата врз розацеа се главно биолошки, а може да резултира и врз квалитетот на секојдневниот живот, поради црвенилото што може да предизвика засрамување, фрустрација или намалување на самодовербата.

  Тестирано под дерматолошки надзор


  Покрива црвенило
  Црвенилото е покриено: 90%*

  Го изедначува тенот
  Изедначен тен: 100%*

  Смирува
  Смирена кожа: 85%*

  Погледнете го изворот


  Го зголемува сјајот на кожата
  Зголемен сјај на кожа: 100%*

  Хидрира
  Кожата е хидрирана: 95%*

  Погледнете го изворот

  Овој производ е формулиран според екобиолошкиот пристап на NAOS лабораториите. Во срцето на овој производ:

  Црвенилото настанува првенствено поради проширувањето и слабеењето на микро-капиларите на кожата. Овој патентиран комплекс делува на факторот што придонесува за промени во овие микро-капилари. Овој патент од NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиен во нашите лаборатории.

  Надворешниот стрес може да ја направи кожата реактивна и чувствителна. Овој патентиран комплекс го зголемува прагот на толеранција на кожата - без оглед на типот на кожата - за да ја зајакне нејзината отпорност. Овој патент на NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиен во нашите лаборатории.

  Погледнете ја листата на состојки