Sensibio Defensive

Активна лесна смирувачка нега која ја зајакнува природната одбранбена моќ на кожата против агресивните фактори

Награда за негана лице, Cosmeticmag awards 2021

СЕКОЈДНЕВНА НЕГА НА КОЖА

Peaux sensibles et sensibilisées

DEFENSIVE технологија

За кого?

Возрасни, Тинејџери

Кои се состојките ?

Погледнете го составот
Prescribed by dermatologists Препорачано од страна на дерматолози

Кожата е способна подобро да се одбрани од агресивните влијанија : 97%*

-Моментално и трајно ја смирува кожата
-Ја зајакнува бариерата на кожата
-Ја штити кожата од секојдневните агресивни влијанија
-Хидрира 12 часа
-Го подобрува квалитетот на животот на луѓето со чувствителна кожа
Лесна и свежа текстура која ја остава кожата мека и мазна секојдневно
Многу добра толерантност – Тестирано под дерматолошки надзор – Без мирис – Добра подлога за шминка

Погледнете го изворот

Сите BIODERMA производи се формулирани во согласност со екобиолошките принципи, кои се во срцето на NAOS пристапот за почитување на кожата како екосистем и зачувување на нејзиното здравје, долготрајно.

Екобиолошка иновација за чувствителна и сензибилизирана кожа, DEFENSIVE ТЕХНОЛОГИЈАТА, делува на двата типа на чувствителност, давајќи и на кожата моќ да се одбрани  од агресивна околина. DEFENSIVE ТЕХНОЛОГИЈАТА делува на причинителите за чувствителна кожа и ја спречува чувствителноста предизвикана од околината и начинот на живот преку стопирање на факторите одговорни за влошувањето на чувствителната кожа :

  • Заштитно дејство: карнозин и витамин Е овозможуваат моќна антиоксидативна активност за заштита на кожата од агресија на надворешните фактори
  • Зајакнувачко дејство: тетрапептидот -10 води до ефикасно обновување на епидермисот благодарение на производството на клучните елементи на бариерната функција
  • Смирувачко дејство:  полифенолите на црвената жалфија ја ограничуваат хипер-активноста на кожата

Дизајниран да ја поддржува кожата на дневна основа во справувањето со нејзината чувствителност, без оглед на нејзиното потекло, Sensibio Defensive го подобрува квалитетот на животот на корисниците.

Face Лице
Neck Врат

Нанесете наутро и/или навечер на лице и врат после чистење, идеално со Sensibio производите за хигиена

  • Чекор 1 Нанесете на лице и врат
  • Чекор 2 Нежно масирајте до комплетна абсорпција на производот

Работиме секојдневно на влијанието на нашите производи врз надворешната средина. Повеќето од нашите производи се направени од пластика и може да се рециклираат. Сите наши надворешни амбалажи се направени од хартија од одржливо управувани шуми. Погледнете ги локалните упатства за сортирање за да го рециклирате вашиот производ најсоодветно.

Чувствителната кожа обично реагира повеќе од нормалната кожа на незначајни стимули. Таа доживува чувства на непријатност кои можат да бидат трајни или повремени. Чувствителната кожа може да има две потекла: природна чувствителност која произлегува од биолошка дисфункција или чувствителност предизвикана од околината и начинот на живот. Навистина, одредени фактори на животната средина ( загадување, УВ зраци итн.) и начинот на живот ( стрес, исхрана итн.) може да ја сензибилизираат кожата или дури и да ги влошат симптомите на веќе чувствителната кожа. Така, во текот на животот секоја кожа може да постане чувствителна.

Тестирано под дерматолошки надзор

Смирува
Пријатно чувство на кожата : 97% (1)
Намалување на непријатните сензации : - 73% за 3 минути ( 2)

Заштита
Чувство на заштитена кожа : 100% (1)

Погледнете го изворот

Смирува
Кожата е смирена: 97%(1)

Зајакнува
Кожата е отпорна : 94% (1)

Хидрира
Долготрајна хидратација : 12 часа(3)

Погледнете го изворот

Овој производ е формулиран според екобиолошкиот пристап на NAOS лабораториите. Во срцето на овој производ:

Чувствителноста на кожата може да биде вродена или индуцирана, предизвикана од надворешни фактори. Оваа технологија делува на причинителите на чувствителноста и ја спречува реактивноста на кожата, оксидативниот стрес и промените на функцијата на кожната бариера предизвикани од секојдневните агресивни фактори на околината.

Надворешниот стрес може да ја направи кожата реактивна и чувствителна. Овој патентиран комплекс го зголемува прагот на толеранција на кожата - без оглед на типот на кожата - за да ја зајакне нејзината отпорност. Овој патент на NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиен во нашите лаборатории.

Погледнете ја листата на состојки