Sensibio H2O

Чиста, природна кожа, смирена и ослободена од шминка и загадување.

Секојдневен чистач без измивање

Чувствителна кожа Нормална кожа

Micellar технологија

За кого?

Возрасни, Тинејџери

Кои се состојките ?

Погледнете го составот
Наградувано

Докажана ефикасност

99% од шминката е отстранета.*

SENSIBIO H2O

-Ја чисти кожата од нечистотии и аеро загадување
-Ја отстранува шминката од лицето и очите
-Смирува чувствителност на кожата
-Ја зачувува природната рамнотежа на кожата
Одлична подносливост - Не се плакне - Без мирис

Погледнете го изворот

Сите BIODERMA производи се формулирани во согласност со екобиолошките принципи, кои се во срцето на NAOS пристапот за почитување на кожата како екосистем и зачувување на нејзиното здравје, долготрајно.

Sensibio H2O е првата мицеларна вода за чистење и отстранување на шминка за чувствителна кожа.
Составена од мицели со одлични својства на чистење и отстранување на шминка, Sensibio H2O длабински го чисти лицето наутро и навечер, спречувајќи на тој начин загадувачите да ја влошат чувствителноста на кожата и да навлезат во истата.
Мицеларната технологија развиена од Laboratoire BIODERMA е инспирирана од клеточните липиди што се наоѓаат во кожата. Во совршена хармонија со кожата, го зачувува природниот заштитен филм. Формулирана со физиолошка pH вредност од околу 5,5, Sensibio H2O ја почитува биолошката рамнотежа на кожата, што е од суштинско значење за одржување на здрава кожа.
Смирува и спречува про-воспалителни реакции. Sensibio H2O содржи високо прочистена и фармацевтски квалитетна вода. Исто така, се одликува со комплекс од 3 биомиметички смирувачки шеќери кои го спречуваат воспалителниот процес.
Внимателниот избор на состојки обезбедува совршена толеранција и гарантира дека сите преостанати траги од производот на кожата не претставуваат ризик од оштетување.

Face Лице
Eyes Очи и очни капаци
Производ на Bioderma како да се користи производот чекор по чекор
Производ на Bioderma како да се користи производот чекор по чекор

Наутро и /или навечер

  • Чекор 1 Натопете памучен тупфер со Sensibio H2O.
  • Чекор 2 Нежно отстранете ја шминката од лицето и очите.
  • Чекор 3 Не мора да се плакне.

Работиме секојдневно на влијанието на нашите производи врз надворешната средина. Повеќето од нашите производи се направени од пластика и може да се рециклираат. Сите наши надворешни амбалажи се направени од хартија од одржливо управувани шуми. Погледнете ги локалните упатства за сортирање за да го рециклирате вашиот производ најсоодветно.

Чувствителната кон нетолерантна кожа не е во можност да ја врши својата улога на заштитна бариера против иританси. Шминка, загадување, надворешен стрес: кожата е ослабена и затегната од ден на ден. Чувствителната кожа се карактеризира со чувство на топлина, непријатност и широко распространето или локализирано црвенило. Лесно дехидрира а сувоста доведува до непријатни чувства на затегнатост. Прекумерната чувствителност на кожата може да биде привремена или трајна.

Тестирано под дерматолошки надзор

Отстранува шминка

99% од шминката е отстранета (1)


Чисти

99% од честичките на загадувањето се отстранети (2)

78% од тешките метали се исчистени (3)

Погледнете го изворот

Овој производ е формулиран според екобиолошкиот пристап на NAOS лабораториите. Во срцето на овој производ:

NAOS истражувачкиот центар измисли мицеларна вода за чистење и отстранување шминка без измивање. Мицелите, чиј состав е инспириран од липидите на кожата, се невидливи микро-капки за чистење. Тие имаат способност да ги привлечат нечистотиите и задржат, притоа зачувувајќи го природниот заштитен филм на кожата. Ова технологија на NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиена во нашите лаборатории.

Надворешниот стрес може да ја направи кожата реактивна и чувствителна. Овој патентиран комплекс го зголемува прагот на толеранција на кожата - без оглед на типот на кожата - за да ја зајакне нејзината отпорност. Овој патент на NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиен во нашите лаборатории.

Погледнете ја листата на состојки