Cicabio Arnica+

Нега која ја смирува кожата и ја забрзува ресорпцијата на отоци и хематоми.

Повремена насочена нега на кожа

Ослабнета кожа

Antalgicine™ технологија

За кого?

За целото семејство (освен предвремено родени бебиња)

Кои се состојките ?

Погледнете го составот
Family convenient Соодветно за целото семејство

Докажана ефикасност

Намалување на чувството на непријатност и затегнатост: 71%. *

-Брзо го намалува чувството на непријатност
Одлична подносливост - Крем текстура - Некомедогено - Брза и лесна апликација - Без мирис

Погледнете го изворот

Сите BIODERMA производи се формулирани во согласност со екобиолошките принципи, кои се во срцето на NAOS пристапот за почитување на кожата како екосистем и зачувување на нејзиното здравје, долготрајно.


Cicabio Arnica+ е третман формулиран да ги намали чувствата на непријатност на кожата. Неговата формула содржи екстракт од арника, ANTALGICINЕ™, апигенин и цинк.

Face Лице
Body Тело
Производ на Bioderma како да се користи производот чекор по чекор
Производ на Bioderma како да се користи производот чекор по чекор

Нанесете што е можно побрзо со лесна масажа на повреденото место. Аплицирајте еднаш или двапати на ден, до целосна ресорпција.

Не се препорачува кај лица чувствителни на арника. Не се нанесува околу очите, на мукозните мембрани, отворени рани и видливо иритирана или оштетена кожа. Во случај на бременост консултирајте се со вашиот доктор. Да се чува подалеку од дофат на деца.

Работиме секојдневно на влијанието на нашите производи врз надворешната средина. Повеќето од нашите производи се направени од пластика и може да се рециклираат. Сите наши надворешни амбалажи се направени од хартија од одржливо управувани шуми. Погледнете ги локалните упатства за сортирање за да го рециклирате вашиот производ најсоодветно.

Оток, модринки, џумки, хематоми.

Тестирано под дерматолошки надзор

 Брзо го намалува чувството на непријатност 

Намалување на чувството на непријатност и затегнатост: 71% (1)

Погледнете го изворот
Доказ за ефикасност на производот на Bioderma

Овој производ е формулиран според екобиолошкиот пристап на NAOS лабораториите. Во срцето на овој производ:

Чувствата на непријатност и чешање, можат да го нарушат природниот процес на обнова на кожата. Оваа технологија помага во регулирање на обновата на кожата. Оваа технологија на NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиена во нашите лаборатории.

Надворешниот стрес може да ја направи кожата реактивна и чувствителна. Овој патентиран комплекс го зголемува прагот на толеранција на кожата - без оглед на типот на кожата - за да ја зајакне нејзината отпорност. Овој патент на NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиен во нашите лаборатории.

Погледнете ја листата на состојки