Nodé DS+ Shampooing

Шампон кој делува на причините за упорниот првут.

Секојдневен чистач кој се измива

Првут и сквами на скалп

DSactiv™ патент

За кого?

Возрасни, Тинејџери

Кои се состојките ?

Погледнете го составот
Prescribed by dermatologists Препорачано од страна на дерматолози

Клинички докажана ефикасност

По 2 месеци, волонтерите забележаа -83% во еритем, -78% во сквами и -77% во чешање. *

NODE DS+ SHAMPOOING

-Темелно чисти
-Го елиминира постојаниот првут и спречува повторна појава
-Моментално смирува
-Флуидна кремаста текстура
-Свеж и лесен мирис

Погледнете го изворот

Сите BIODERMA производи се формулирани во согласност со екобиолошките принципи, кои се во срцето на NAOS пристапот за почитување на кожата како екосистем и зачувување на нејзиното здравје, долготрајно.


Ексклузивната Nodé DS+ формулација нуди подобрена ефикасност против упорниот првут. Патентираниот комплекс DS activ™ гарантира двојна ефикасност благодарение на неговото биолошко дејство врз причинителите: Го ограничува размножувањето на Malassezia габичката одговорна за појава на првут. Спречува рецидиви така што ја намалува секрецијата на себум, кој дозволува ширење на Malassezia габичката. Моќните керато регулирачки состојки го отстрануваат упорниот првут и ја олеснуваат неговата елиминација. Збогатен со смирувачки средства, Nodé DS+ моментално и трајно го олеснува чешањето на скалпот. Патентираниот природен D.A.F комплекс го зголемува прагот на толеранција на чувствителниот скалп.

Hair and scalp Коса и скалп

Како интензивен третман (во тек на 3 недели): 3 шампонирања неделно. Потоа 1 или 2 шампонирања неделно, за одржување.

  • Чекор 1 Нанесете го Nodé DS+ шампонот, нежно масирајки го вашиот скалп.
  • Чекор 2 Исплакнете го скалпот.
  • Чекор 3 Повторете ја апликацијата.
  • Чекор 4 Оставете да делува 5 минути.
  • Чекор 5 Потоа исплакнете темелно.

Производ е наменет само за возрасни. Избегнувајте контакт со очите. Препорачуваме да го користите Nodé Shampooing fluide (шампон за секојдневна употреба) за одржување на резултатите.

Работиме секојдневно на влијанието на нашите производи врз надворешната средина. Повеќето од нашите производи се направени од пластика и може да се рециклираат. Сите наши надворешни амбалажи се направени од хартија од одржливо управувани шуми. Погледнете ги локалните упатства за сортирање за да го рециклирате вашиот производ најсоодветно.

Постојаниот, упорен првут е обично густ, мрсен и жолтеникав, прилепен на скалпот и најчесто е придружен со чешање.

Резултати докажани со клинички студии


Го елиминира упорниот првут (1)

-83% од еритемата после 2 месеци

-78% од сквамите после 2 месеци

-77% чешање после 2 месециГо елиминира упорниот првут(2)

-83% од сквамите после 56 дена

-75% од еритемата после 56 дена

-70% чешање после 56 дена

Погледнете го изворот

Овој производ е формулиран според екобиолошкиот пристап на NAOS лабораториите. Во срцето на овој производ:

Malassezia е габичка која природно се наоѓа на површината на кожата. Вишокот секреција на себум од скалпот го промовира нејзиниот прекумерен раст, што предизвикува појава на првут, сквами и чешање. Овој патентиран комплекс го минимизира лачењето на себум и исто така го ограничува размножувањето на Malassezia габичката. Овој патент од NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиен во нашите лаборатории.

Погледнете ја листата на состојки