Photoderm AKN Mat SPF 30

Висока заштита и ефикасност против неправилности.

Специфична заштита

Комбинирана до мрсна кожа КОЖА СКЛОНА КОН АКНИ

Cellular bioprotection™ патент

За кого?

Возрасни, Тинејџери

Кои се состојките ?

Погледнете го составот
Prescribed by dermatologists Препорачано од страна на дерматолози

Докажана ефикасност

Дерматолозите потврдиле подобрување на целокупната состојба на акните во 74% од испитаните случаеви.

-Гарантира многу висока УВА/УВБ заштита
-Го подобрува квалитетот на себум и спречува појава на неправилности (патент Fluidactiv™ )
-Овозможува долготраен мат ефект
-Ја активира природната одбрана на кожата и штити од ризик од клеточно оштетување
-Без мрсен ефект, без бели траги - Безбоен по нанесувањето
Одлична подносливост - Некомедогено - Отпорно на вода

Погледнете го изворот

Сите BIODERMA производи се формулирани во согласност со екобиолошките принципи, кои се во срцето на NAOS пристапот за почитување на кожата како екосистем и зачувување на нејзиното здравје, долготрајно.

Производот на Bioderma го почитува екосистемот на кожата и го зачувува нејзиното здравје

Иновацијата на BIODERMA, ексклузивниот патент Fluidactiv™ присутен во Photoderm AKN Mat биолошки го регулира квалитетот на себумот, спречува запушување на порите и превенира појава на неправилности кои се влошуваат по изложувањето на сонце (повратен ефект). Покрај површинската, надворешна заштита од УВА/УВБ (систем на филтрирање), Photoderm AKN Mat обезбедува и вистинска внатреклеточна биолошка заштита: Cellular Bioprotection™. Овој патент го штити и стимулира одбранбениот систем на кожата при изложување на сонце.

Face Лице
Производ на Bioderma како да се користи производот чекор по чекор
Производ на Bioderma како да се користи производот чекор по чекор

Неколку пати на ден при изложување на сонце

  • Чекор 1 Нанесете рамномерно на лицето и вратот пред изложување на сонце (нанесувањето мала и недоволна количината на производ го намалува нивото на заштита).
  • Чекор 2 Аплицирајте често, пред и по пливање, триење или спортски активности.

Нанесете на здрава кожа. Не ги изложувајте на сонце бебињата и малите деца. Прекумерна изложеност на сонце може да го оштети здравјето.

Работиме секојдневно на влијанието на нашите производи врз надворешната средина. Повеќето од нашите производи се направени од пластика и може да се рециклираат. Сите наши надворешни амбалажи се направени од хартија од одржливо управувани шуми. Погледнете ги локалните упатства за сортирање за да го рециклирате вашиот производ најсоодветно.

Комбинираната до мрсна кожа склона кон акни се карактеризира со прекумерно производство на себум. Клинички знаци се обично митисери, комедони, микро цисти и разни мозолчиња.

Резултати докажани со клинички студии

Матира
Намалување на количината на себум: -18.2% за 8 часа (1)

Погледнете го изворот

Спречува појава на неправилности
Дерматолозите потврдија подобрување на целокупната состојба на акните во 74% од случаите (2)
Бројот на вкупни лезии е намален кај 77% од испитаниците (2)

Отпорно на вода
Photoderm AKN Mat SPF30 има просечна стапка на задржување > 50% по две капења од 20-минути (3)

Погледнете го изворот

Овој производ е формулиран според екобиолошкиот пристап на NAOS лабораториите. Во срцето на овој производ:

За да се заштити од клеточно оштетување поврзано со изложување на сонце, кожата се потпира на природни заштитни механизми кои понекогаш може да бидат недоволни. Овој патентиран комплекс го зајакнува природниот одбранбен систем на клетките на кожата за да ја зголеми нивната отпорност на негативните ефекти на сончевото зрачење. Овој патент од NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиен во нашите лаборатории.

Промените во флуидноста на себумот можат да бидат одговорни за појава на неправилности на кожата. Овој патентиран комплекс се бори против згуснувањето и оксидирањето на себумот, со цел да не се запушат порите и да се минимизира ризикот од појава на акни. Овој патент од NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиен во нашите лаборатории.

Погледнете ја листата на состојки