Sensibio Gel moussant

Смирувачки мицеларен гел за чистење кој ја зајакнува природната хидратација на кожата.

Секојдневен чистач кој се измива

Чувствителна кожа

D.A.F. Патент

За кого?

Возрасни, Тинејџери

Кои се состојките ?

Погледнете го составот
Наградувано

Докажана ефикасност

Кожата е смирена: 86%. Одлична толеранција на кожа и очи. *

-Нежно ја чисти и отстранува шминката од лицето и очите
-Хидрира*
-Ги смирува иритациите
-Одлична подносливост на кожата и очите
Некомедогено - Без сапун - Без мирис - Физиолошка pH

Погледнете го изворот

Сите BIODERMA производи се формулирани во согласност со екобиолошките принципи, кои се во срцето на NAOS пристапот за почитување на кожата како екосистем и зачувување на нејзиното здравје, долготрајно.

Ексклузивниот D.A.F комплекс го зајакнуваат прагот на толеранција кај чувствителната кожа. Збогатено со коко глукозид / глицерил олеат; активна состојка која ја имитира структурата на кожата, Sensibio Gel Moussant овозможува хидратација и обнова на липидите на кожата.

Face Лице
Eyes Очи и очни капаци

Наутро и/или навечер

  • Чекор 1 Нанесете на влажна кожа.
  • Чекор 2 Формирајте пена.
  • Чекор 3 Исплакнете темелно.
  • Чекор 4 Нежно исушете.

Доколку иритацијата продолжува, консултирајте се со вашиот доктор.

Работиме секојдневно на влијанието на нашите производи врз надворешната средина. Повеќето од нашите производи се направени од пластика и може да се рециклираат. Сите наши надворешни амбалажи се направени од хартија од одржливо управувани шуми. Погледнете ги локалните упатства за сортирање за да го рециклирате вашиот производ најсоодветно.

Денес, постои суштински чекор во рутината за убавина: хигиена со измивање. Многу потрошувачи се двоумат да користат средства за чистење кои се измиваат затоа што се плашат да ја оштетат и исушат нивната чувствителна кожа. BIODERMA како експерт за чувствителна кожа го најде решението - чистење, смирување и хидрирање уште при првата употреба.

Тестирано под дерматолошки надзор

Хидратација

Кожата е хидрирана: 91% (1)


Смирува

Кожата е смирена: 86% (1)

Ја остава кожата комфорна: 95% (1)

Погледнете го изворот

Хидрира

Ја подобрува хидратацијата на кожата: +13% после 14 денови (2)

Нивото на хидратација се одржува 24 часа по употребата (2)

Погледнете го изворот
Производ на Bioderma како да се користи производот чекор по чекор

Овој производ е формулиран според екобиолошкиот пристап на NAOS лабораториите. Во срцето на овој производ:

Надворешниот стрес може да ја направи кожата реактивна и чувствителна. Овој патентиран комплекс го зголемува прагот на толеранција на кожата - без оглед на типот на кожата - за да ја зајакне нејзината отпорност. Овој патент на NAOS истражувачкиот центар е дизајниран во Aix-en-Provence и развиен во нашите лаборатории.

Погледнете ја листата на состојки