Photoderm Spray SPF 50+

Многу висока заштита од сонце, со текстура лесна за нанесување.

Класична заштита

Чувствителна кожа

SUN ACTIVE DEFENSE PATENT

За кого?

За целото семејство (деца постари од 12 месеци)

Кои се состојките ?

Погледнете го составот
Family convenient Соодветно за целото семејство

Докажана ефикасност

Невидливи траги на кожата: 95%. *

PHOTODERM SPRAY SPF50+

  • Овозможува многу висока УВА/УВБ заштита Ја активира природната одбрана на кожата и штити од ризици од клеточно оштетување Мазна текстура, безбојна при нанесување, не мрсна, не остава бели траги Одлична подносливост- Некомедогено - Без парфем - Многу водоотпорно
Погледнете го изворот

Сите BIODERMA производи се формулирани во согласност со екобиолошките принципи, кои се во срцето на NAOS пристапот за почитување на кожата како екосистем и зачувување на нејзиното здравје, долготрајно.

Кога сонцето сјае, на површината на нашата кожа допираат  2 типа на УВ зраци:

УВБ:

- претставуваат 5% од УВ спектарот

- одговорни се за видливи ефекти како добивање тен или изгореници.


УВА:

- претставуваат 95% од УВ спектарот

- длабоко навлегуваат во слоевите на кожата

-одговорни се за невидливи ефекти како што се оксидативниот стрес и намалувањето на имунолошката одбрана на кожата што доведува до видливи ефекти како стареење на кожата и рак на кожата.


За да се избегнат овие несакани ефекти и наместо преоптоварување на кожата со филтри, BIODERMA го создаде SUN ACTIVE DEFENSE заштитен патент- високотехнолошка заштита од сонце, засилена против УВА зраци. Комбинира УВ филтри и патентирана биолошка заштита која го подобрува капацитетот на кожата да се одбрани за да помогне во одржување на долготрајна грижа за нејзиното здравје при изложување на сонце и овозможува:

+24% Заштита на имунолошка одбрана на кожата*

+26% Заштита од оксидативен стрес*

Body Тело
Тело и лице

Неколку пати на ден при изложеност на сонце

  • Чекор 1 Нанесете рамномерно пред изложување на сонце (нанесувањето мала и недоволна количината на производ го намалува нивото на заштита).
  • Чекор 2 Аплицирајте често, пред и по пливање, триење или спортски активности.

Нанесете на здрава кожа. Бојата на производот се должи на комбинацијата на филтри. Избегнувајте контакт со ткаенини. Деца постари од 12 месеци. Не изложувајте на сонце бебиња и мали деца. Прекумерна изложеност на сонце може да го оштети здравјето.

Работиме секојдневно на влијанието на нашите производи врз надворешната средина. Повеќето од нашите производи се направени од пластика и може да се рециклираат. Сите наши надворешни амбалажи се направени од хартија од одржливо управувани шуми. Погледнете ги локалните упатства за сортирање за да го рециклирате вашиот производ најсоодветно.

Не сите типови на кожа реагираат на ист начин на сончево зрачење затоа што секој поединец има своја фотосензитивност, карактеризирана со својот фототип.

Тестирано под дерматолошки надзор

Безбоен по нанесувањето Завршницата на кожата е безбојна: 95% (1)

Не остава бели траги Производот не остава бели траги: 100% (2)

Погледнете го изворот

Многу водоотпорен (3)

Погледнете го изворот

Овој производ е формулиран според екобиолошкиот пристап на NAOS лабораториите. Во срцето на овој производ:

SUN ACTIVE DEFENSE PATENT : high-technology sun protection, reinforced against UVA rays. An association of UV filters and a biological protection that improves the self defense capacity of the skin to help maintain long-lasting care of its health in the sun.

Погледнете ја листата на состојки